بهترین نوع گوگرد برای کشاورزی
یکی از معضلات و چالشهایی که کشاورزان عزیز با آن روبرو هستند، انتخاب بهترین نوع گوگرد برای کشاورزی، تغذیه گیاه و اصلاح خاک میباشد.
در این مقاله سعی ما بر این بوده است که انواع گوگرد کشاورزی را شرح داده و با توضیحات علمی و کاربردی به شما کشاورزان و باغداران عزیز توضیح دهیم که گوگرد مناسب برای کشاورزی کدام میباشد. همچنین این گوگرد چگونه، در چه زمانی، به چه روشی باید استفاده شود تا حداکثر نتیجه را شاهد باشید.
گوگرد عنصری است که هم از لحاظ تغذیه، هم اصلاح خاک و هم کنترل آفت و بیماری تاثیر زیادی دارد. این ماده چندین اثر مثبت در کشاورزی دارد و نمیتوان فواید زیاد آن را نادیده گرفت.
در واقع ما شاهد تنوع زیادی از گوگرد هستیم که در این مقاله با تک تک انواع آن آشنا خواهیم شد و سعی کردهایم از هر کدام تصویر و قیمت مناسب را ارائه دهیم. با مطالعه این مقاله شما قادر خواهید بود که گوگرد مناسب برای باغ و زراعت را بشناسید و با انتخاب و استفاده درست از آن بهترین نتیجه را بگیرید.
اگر بخواهیم یک دستهبندی ساده در مورد انواع گوگرد در کشاورزی داشته باشیم، گوگردها به طور کلی به دو دسته تقسیمبندی میشوند:
۱. گوگرد صنعتی یا پتروشیمی
۲. گوگرد معدنی یا طبیعی
(گوگرد پتروشیمی شامل مشتقاتی مانند سولفور و گوگرد مایع میباشد.)
عناوین
- راهنمای جامع انتخاب بهترین نوع گوگرد برای کشاورزی
- گوگرد صنعتی یا پتروشیمی
- گوگرد معدنی؛ بهترین نوع گوگرد کشاورزی
- مزایا و معایب گوگرد معدنی
- مضرات کود گوگرد
- گوگرد مناسب برای کشاورزی
- تأثیر گوگرد بر حشرات
- چرا حشرات و قارچها به گوگرد مقاوم نمیشوند؟
- قیمت گوگرد پتروشیمی یا صنعتی
- قیمت بهترین نوع گوگرد برای کشاورزی یا همان گوگرد معدنی و ارگانیک
- مهمترین تاثیرات گوگرد در کشاورزی
- اهیمت گوگرد در تغذیه گیاهی و اصلاح خاکهای شور
- تأثیر گوگرد بر گیاه و نقش آن
- اشکال مختلف گوگرد
- گوگرد پودری
- گوگرد سنگی
- گوگرد گرانوله
- گوگرد گرانوله بنتونیتدار
- طریقه مصرف گوگرد مناسب برای کشاورزی
- فروش گوگرد مناسب برای کشاورزی
- خواص گوگرد برای درخت انگور
- خواص گوگرد برای برنج
- خواص گوگرد برای پسته
- زمان مصرف و مقدار گوگرد مناسب برای کشاورزی
راهنمای جامع انتخاب بهترین نوع گوگرد برای کشاورزی (تفاوت گوگرد معدنی و پالایشگاهی)
گوگرد صنعتی یا پتروشیمی
این گوگرد ازتصفیه گازهای ترش و نیز مشتقات نفتی به دست میآید؛ به رنگ زرد قناری بوده و دارای درصد بالائی از گوگرد به صورت s عنصری میباشد.
علیرغم درصد بالای گوگرد به علت داشتن مقداری از ترکیبات نفتی آبگریز؛ این گوگرد به راحتی قابلیت اکسیداسیون و سولفاته شدن را ندارد و اثر چندانی در خاک ایجاد نمیکند.
گوگرد صنعتی سالیان طولانی در خاک بدون تغیر باقی میماند که این امر در بسیاری از باغات قابل مشاهده است و گوگرد صنعتی بدون تغییری حتی بعد از سالها از خاک بیرون آورده شده است؛ و عملاٌ اثری بر اصلاح خاک و کاهش pH و تغذیه گیاه نداشته است.
گوگرد معدنی چیست؟ و بهترین نوع گوگرد برای کشاورزی کدام است؟
این گوگرد در طبیعت وجود دارد و به صورت معدنی به دست میآید.
مزایا و معایب گوگرد معدنی
معایب: اگر برداشت گوگرد معدنی بدون دقت و آنالیز صورت گیرد میتواند حاوی آهک، سدیم، گچ و عناصر سنگین مانند کادمیوم، سرب، آرسنیک و جیوه باشد؛ که در این صورت نه تنها سودمند نیست، بلکه میتواند ضرر بسیار سنگینی کشاورزی در پی داشته باشد.
اما، اگر گوگرد معدنی دارای مشخصات زیر باشد استفاده از آن میتواند بسیار اثرگذار و مفید باشد:
الف) مقدار آهک کمتر از 10درصد
ب) فاقد سدیم و یا مقدار سدیم کمتر از 2درصد
ج) عناصر سنگین کمتر از حد مجاز ذکر شده (20 پیپیام)
د) درصد مناسب گوگرد عنصری حداقل ۱۰ تا ۱۲درصد
ه) داشتن pH اسیدی
نکته:
گوگرد معدنی با مشخصات ذکر شده با توجه به سولفاته شدن آن در طبیعت و تبدیل گوگرد S عنصری به SO4 دارای pH اسیدی (حدود ۳ تا ۵.۵) میباشد؛ و این میتواند در سرعت اثرگذاری گوگرد نتایج عالی به همراه داشته باشد.
*گوگردهای معدنی تحت نظر شرکت فارسا دارای pH در محدوده ۴.۵ تا ۵ میباشند.*
مضرات کود گوگرد
متأسفانه استفاده نادرست از گوگرد میتواند باعث ضررهایی به کشاورز گردد، که در زیر به چند مورد اشاره میگردد:
نباید از گوگرد جهت فرآوری و پوساندن کودهای حیوانی استفاده گردد، گرچه این عمل زیاد تبلیغ میگردد، اما کاملا نادرست است که به صورت جداگانه به شرح آن خواهیم پرداخت.
به سادهترین حالت؛ هدف ما از پوساندن کود حیوانی، فرآیند معدنی شدن کود حیوانی یا مینرالیزیشن میباشد؛ در حالی که گوگرد از حالت s معدنی باید احیا و تبدیل به آلی شود.
لازم به ذکر است که علاوه بر مطلب بالا تلنبار کردن کود حیوانی مخلوط با گوگرد و نرسیدن اکسیژن به گوگرد باعث تولید گاز خطرناک سولفید هیدروژن در کودهای حیوانی میگردد که برای درخت و گیاه کاملاٌ سمی میباشد.
مهم: بهترین و به صرفه ترین روش پوساندن و فراوری کود حیوانی استفاده از یک نوع زئولیت معدنی با کیفیت میباشد. که توصیه میکنم این مقاله علمی و کاربردی را حتما مطالعه نمایید.
بهترین نوع گوگرد برای کشاورزی
شاید با توجه به توضیحات ذکر شده بتوان گفت که گوگرد مناسب برای کشاورزی، گوگردی است که نه تنها درصد مناسبی از گوگرد را در خود داشته باشد؛ (لازم است بدانید که گوگردهای صنعتی زرد فقط درصد بالا را دارند و بقیه شرایط را ندارند). بلکه بتوانند رطوبت را جذب کرده و در کنار اکسیژن و باکتری تیوباسیلوس قابلیت سولفاتهشدن را داشته باشد.
به نقلی گوگرد معدنی میتواند (در صورت داشتن آنالیز و شرایط ذکر شده) گوگرد مناسب برای کشاورزی و باغداری باشد.
لازم است بدانیم گوگرد معدنی بدون آهک و درصد مناسب گوگرد سولفاته دارای pH کاملا اسیدی میباشد و به راحتی در خاک اثرگذار میباشد و تغییرات شگرفی را در خاک و جذب عناصر کودی دارد.
تأثیر گوگرد بر حشرات
جالب است که از گذشته های بسیار دور (حدود ۲۵۰۰ سال پیش) از گوگرد به عنوان حشره کش استفاده میشد.
گوگرد پتروشیمی یا صنعتی گرچه برای استفاده در خاک و اصلاح نمیتواند اثر آنچنانی داشته باشد، اما بالعکس برای مبارزه با حشرات و قارچها میتواند هم نقش دورکنندگی و هم کشندگی داشته باشد.
جالب است بدانید که حشرات و قارچها به گوگرد مقاوم نمیشوند.
چرا حشرات و قارچها به گوگرد مقاوم نمیشوند؟
از آنجا که گوگرد به صورت فیزیکی در کنترل حشرات و قارجها عمل میکند و شیمیایی عمل نمیگذارد حشرات و قارچها به آن مقاوم نمیشوند.
نمونه بارز استفاده از گوگرد برای مبارزه با حشرات در مبارزه با پسیل پسته میباشد؛ که حدود ۱۰تا ۱۲ سالی است که از زمان آن میگذرد و توانسته است با رعایت نکات و توصیه کارشناسان، اثرات مطلوبی در مبارزه با پسیل داشته باشد. البته به این نکته دقت کنید که گوگرد مصرفی بایستی گوگرد مناسب برای کشاورزی باشد که تشخیص آن توسط کارشناسان خبره صورت میگیرد.
گوگرد مایع بهتر است یا پودری؟
شاید برای شما این سوال پیش آید که کدام نوع از گوگرد بهتر است؟
باید در جواب گفت که بستگی به هدف ما برای استفاده از گوگرد دارد. به طور کلی در مبارزه با پسیل از ۳ فرم گوگرد پودری صنعتی، گوگرد سولفور (گوگرد پودری 80%) و گوگرد مایع استفاده میشود.
در این بین گوگرد نوع سولفور هم اثرگذاری خیلی خوبی داشته و حتی به عنوان قارچکش جهت کنترل انواع سفیدک هم استفاده میگردد. این نوع گوگرد بسته به تراکم آفت و زمان استفاده به نسبت 5-3 در هزار توصیه میگردد.
گوگرد پودری صنعتی با توجه به زمان کاربرد و رقم درخت به طور متوسط از دوز ۲۰ تا ۴۰ کیلو در هزار با تانکرهای سمپاشی بر روی درختان پاشیده میشود.
قیمت گوگرد پتروشیمی یا صنعتی
در مبحث قیمت هر کیلو کود گوگرد پتروشیمی تا قبل از آشنا شدن کشاورزان جهت مصرف با قیمت بسیار نازل و حتی رایگان در اختیار کشاورزان قرار میگرفت و امروزه قیمت آن حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان برای هر کیلو در نوسان میباشد.
قیمت گوگرد مناسب برای کشاورزی یا همان گوگرد معدنی و ارگانیک
اگر گوگرد معدنی بدون تصفیه فیزیکی و آنالیز آزمایشگاهی برداشت شود؛ قیمت آن بسیار ارزان و در حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان در هر کیلو متغیر است و همانطور که اشاره شد به دلیل وجود ناخالصیهای زیاد مثل نمک و آهک و عناصر سنگین و غیره نه تنها اثر مثبتی در اصلاحخاک و تغذیه گیاه ندارد که خطرناک میباشد.
اما اگر گوگرد معدنی بسیار با کیفیت برداشت شود؛ و همه موارد لازم در آن رعایت شده باشد قیمت آن به حدود 2000 تا 2200 تومان برای هر کیلوگرم متغیر خواهد بود.
برای خرید گوگرد با کیفیت مخصوص کشاورزی روی دکمه زیر کلیک کنید:
مهمترین تاثیرات گوگرد در کشاورزی
به طور کلی تأثیرات گوگرد را در دو مرحلهی تأثیر بر خاک و تأثیر آن در گیاه میتوان بررسی کرد:
اهیمت گوگرد در تغذیه گیاهی و اصلاح خاکهای شور
با توجه به آهکی و قلیایی بودن اراضی کشاورزی و نیز شوری خاک در بسیاری از مناطق بیابانی با استفاده از گوگرد باکیفیت معدنی میتوان نسبت به خنثیسازی موضعی آهک و کاهش pH خاک و از طرفی اثر ضدسدیمی خاک توسط گوگرد به اصطلاح فیزیکی و شیمیائی خاک اقدام نمود.
با کاهش pH موضعی خاک و امکان آزادسازی عناصر تثبیتشده، مانند فسفر، آهن، روی، منگنز، مس به صورت بیشتری میتوانند توسط گیاه جذب شوند.
گوگرد با اثر با آهک خاک و تبدیل آن به گچ و آزادسازی یون کلسیم نیز میتواند ساختمان خاک را بهبود داده و خاک را اصطلاحاً نرمتر نماید.
تأثیر گوگرد بر گیاه و نقش آن
گوگرد به عنوان یک عنصر مهم کودی نقش مهمی در تغذیه گیاهی ایفا مینماید؛ مثلاً در ساخت انواع پروتئینها، ساخت روغن در گیاه و نیز در کلروفیلسازی نقش مهمی دارد.
جالب است بدانید که در درخت پسته مقدار لازم فسفر در برگ حدود 0.14 تا 0.17 درصد میباشد، در صورتی که باید مقدار گوگرد حدود 0.3 درصد یعنی حدود دو برابر مقدار فسفر باشد.
متأسفانه به دلیل غفلت در تأمین گوگرد عمدتاً حدود ۱۰ درصد مقدار لازم استاندارد یعنی 0.02 تا 0.03 درصد میباشد، که این امر باعث بروز مشکلات زیادی برای درخت پسته گردیده است.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده مینمایید، در مزرعه سیب زمینی سمت راست و چپ شرایط کاملا یکسان بوده فقط در مزرعه سمت راست گوگرد معدنی با کیفیت به کار رفته است که نشان از اختلاف معنی دار دو مزرعه گردیده است و شاهد گلدهی بیشتر، ریشه دهی بهتر و رشد بهتر در این مزرعه هستیم.
اشکال مختلف گوگرد
گوگرد از نظر شکل و اندازه دارای انواع مختلفی است که در ادامه آنها را به شما معرفی میکنیم:
گوگرد پودری
این نوع گوگرد دارای مش ریز زیر یک میلیمتر میباشد و به دلیل سطح جذب بالا دارای خاصیت جذب سریعتر میباشد.
استفاده از این نوع گوگرد در مزارع کمی سخت میباشد چرا که به دلیل پودری و سبک بودن به راحتی با باد پخش میشود و امکان پخش یکنواخت آن در زراعت سخت است بنابراین برای زراعت استفاده از گوگرد مش سنگی یا گرانول برای راحتی پخش به شرطی که پایه معدنی باشد توصیه میگردد.
این فرم گوگرد (گوگرد پودری) به دلیل قیمت مناسب و سطح جذب بالا و سریع، گزینه خیلی خوبی برای استفاده در گلخانه و باغات است.
گوگرد سنگی
همان گوگرد پودری معدنی اگر درشتتر آمادهسازی گردد و مش آن بین 1 میلیمتر تا 3 میلیمتر باشد به عنوان گوگرد سنگی شناخته میشود که به دلیل هم قیمت بودن با گوگرد پودری برای استفاده در مزارع توصیه میگردد.
گوگرد گرانوله
این گوگرد همان گوگرد پودری است که توسط مواد چسبنده مثل بنتونیت به فرم گرد و گرانول در آمده است. این فرم گوگرد به دلیل سهولت در مصرف و امکان پاشش راحت دستی و با دستگاه بین کشاورزان محبوبتر است اما تنها مزیت آن راحتی مصرف میباشد که در قبال آن به دلیل هزینههای گرانوله کردن با دستگاه قیمت آن گاهی تا 30 درصد گرانتر میباشد.
در گوگرد گرانول گاهی مواد همراه مانند ماده آلی یا پسماند فاضلاب شهری اضافه میکنند که میطلبد از آنالیز آن آگاه باشیم.
گوگرد گرانوله بنتونیتدار
همان گوگرد گرانول است که با بنتونیت به فرم گرانول در آمده است این نوع گوگرد جز سهولت در پاشش هیچ نفعی ندارد و قیمت آن هم بالاتر از انواع گوگرد است.
همانطور که گفتیم در بسیاری موارد گوگرد پتروشیمی به فرم گرانول یا گرانول بنتونیت دار در میآید که میطلبد با دریافت آنالیز از آن آگاه شویم.
طریقه مصرف گوگرد مناسب برای کشاورزی
بهترین شیوه مصرف گوگرد معدنی استفاده در خاک در ناحیه ریشه گیاه مورد نظر میباشد. برای اثر گذاری بهتر گوگرد میتوانیم از کود حیوانی و زئولیت با کیفیت استفاده نماییم.
استفاده از کود حیوانی پوسیده سبب میگردد ضمن ایجاد شرایط مناسب برای فعالیت باکتریهای مفید به خصوص تیوباسیلوس رطوبت لازم برای اکسیداسیون و اثرگذاری بهتر گوگرد تامین شده و ماده آلی فراهم گردد که همه این موارد به اثرگذاری عالی و کامل گوگرد معدنی کمک میکنند.
استفاده از زئولیت با کیفیت با تامین همیشه رطوبت در حالت گاورو ( ظرفیت مزرعه) سبب میشود رطوبت لازم برای اکسیداسیون بهتر گوگرد تامین گردد همچنین با ممانعت از آبشویی کودحیوانی و گوگرد به جذب بیشتر، بهتر و اثرگذار آن کمک میکند.
فروش بهترین نوع گوگرد برای کشاورزی
برای تامین گوگرد مناسب و با کیفیت در راستای اصلاحخاک و تغذیه گیاه توصیه میگردد گوگرد معدنی را از منابع معتبر و علمی با دریافت آنالیز تضمین شده دریافت نمایید. نکته مهم که در آنالیز گوگرد باید رعایت گردند عبارتند از :
1- میزان آهک کمتر از 10 درصد باشد.
2- میزان گوگرد کل بیشتر از 15 درصد باشد.
3- میزان عناصر سنگین مانند سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک کمتر از 20 پی پی ام باشد.
4- میزان عناصر مضر مثل سدیم و کلر کمتر از 2 درصد باشد.
خواص گوگرد برای درخت انگور
یکی از مشکلات رایج در باغات انگور کشور بالا بودن بیکربنات آب آبیاری از یک سو و بالا بودن آهک و به طبع آن پیاچ خاک از سوی دیگر باعث عدم تثبیت و جذب عناصری مانند فسفر، آهن، روی، منگنز، مس و بور گشته و شاهد زردی برگها، بروز بیماریهای قارچی و کاهش کیفیت و کمیت محصول هستیم.
استفاده از گوگرد با کیفیت میتواند با خنثی کردن بیکربنات آب و همچنین آهک در خاک به کاهش پیاچ خاک منجر شده و در نهایت با بهبود جذب عناصر یاد شده شاهد رنگ بهتر درختان انگور بوده و محصول بیشتر و با کیفیت بهتری را شاهد هستیم.
خواص گوگرد برای برنج
متاسفانه در بسیاری از برنجکاری های کشور شاهد مصرف گوگرد پتروشیمی هستیم که باعث بالا رفتن گاز سولفید هیدروژن و زردی بوتههای برنج میگردند که در بسیاری موارد شالیکاران عزیز مجبور میگردند آب را از مزرعه خالی نمایند که این خود مشکلات خاص خودش را دارد.
استفاده از گوگرد معدنی اسیدی و با کیفیت تحت نظارت شرکت فارسا به صورت ترکیب با زئولیت ضمن عدم ایجاد گاز سولفید هیدروژن و به قول کشاورزان عزیز گاز، با برقراری تعادل و آزادسازی درست و به موقع آنها موجب گردید کمیت و کیفیت محصول بسیار بهتر باشد.
خواص گوگرد برای پسته
در باغات پسته هم به دلیل بالا بودن بیکربنات آب آبیاری، بالا بودن آهک و پیاچ خاک در تمامی مناطق پستهکاری کشور شاهد عدم جذب ریزمغذیها مثل آهن، روی، منگنز، مس و بور شده و همچنین فسفر به خوبی جذب نمیشود و در نهایت در تمامی آنالیزهای انجام گرفته شاهد کمبود گوگرد هستیم که نیاز به تامین گوگرد احساس میگردد.
زمان و مقدار مصرف بهترین نوع گوگرد کشاورزی
بهترین زمان مصرف گوگرد مناسب برای کشاورزی در زراعت و یا گلخانه قبل از کشت در زمان عملیات خاکورزی میباشد و بهتر است با کود حیوانی و زئولیت معدنی با کیفیت ترکیب شود تا ضمن همراه داشتن مادهآلی و رطوبت یکنواخت، اثر گذاری عالی به همراه داشته باشد.
در زراعت و گلخانه بسته به نوع محصول، نحوه کاشت، میزان آهک خاک، میزان ماده آلی از 50 گرم در متر مربع تا یک کیلو در متر مربع متفاوت میباشد و توصیه میگردد با کارشناسان شرکت فارسا مشورت نمایید.
البته این نوع گوگرد معدنی خاص همانطور که توضیح دادیم به تنهایی هم اثرگذار میباشد چرا که ضمن تامین گوگرد برای تغذیه گیاه با کاهش شوری و کاهش پیاچ به همراه عناصر کودی کهبا خود دارد اثر مثبت میگذارد.
در باغات بهتر است در زمان چالکود یا کانالکود یا پاشش سطحی کود حیوانی در فصل خزان استفاده گردد اما اگر به تنهایی استفاده شود همچنان اثر کافی و اثرگذاری که گفتیم را داراست.
میزان مصرف در باغات بسته به نوع درخت، تعداد درخت، سن درختان، میزان آهک، میزان مادهآلی و … از میزان نیم کیلو تا ده کیلو برای هر درخت متفاوت است و نیاز به مشاوره میباشد.
برای تهیه گوگرد معدنی فارسا میتوانید با شماره دفتر فارسا تماس بگیرید:
دفتر شرکت فارسا: ۳۳۳۰۳۲۶۶-۰۲۳
کارشناس تغذیه: ۰۹۱۹۱۳۲۵۱۹۳
با سپاس
محمدرضا اخلاقی – گیاهپزشک
برای خرید «گوگرد با کیفیت و مرغوب مخصوص کشاورزی» روی دکمه زیر کلیک کنید.
[button text=”خرید گوگرد” radius=”77″ expand=”true” icon=”icon-shopping-cart” link=”https://www.farsaorganic.com/product/%da%af%d9%88%da%af%d8%b1%d8%af-%d9%85%d8%b9%d8%af%d9%86%db%8c/” target=”_blank”]
سلام ودرود
کاملا جامع وعاااالی بود ممنون 🙏🌹
درود و سپاس از توجه شما
بسیار عالی وجامع بود ممنون 🙏🌹
سلام عالی و آموزنده کاش همه کشاورزان دسترسی به این مطالب را داشتند ممنون از زحمات بی دریغتان خدا قوت
سلام و خسته نباشید ممنون از مقالات اموزنده
من امسال گوگرد زرکوه خریدم کیلویی 2000 تومان ولی ازمایش ندادم میخواستم بدونم ایا شما از کیفیت این شرکت اطلاع دارین ایا از نظر قیمت بالا نیست ممنون از راهنماییتون
درود لطفا میزان آهک و گوگرد و پی اچ را بدهید آزمایشگاه آنالیز نمایند. بسته به کیفیت قیمت متفاوت میباشد اما این مبلغ برای گوگرد معدنی بالاست.
مثل همیشه عالی و مفید
درود سپاس از لطف و محبت شما
درود مهندس جان عالی و کامل
درود و عرض ادب دوست عزیزم
اقا اصلا شما ایده عال هستید. واقعا خدا قوت. دمتون گرم.
درود دوست عزیز سپاس از محبت شما
سلام وعرض ادب خدمت شما مطالب تان بسیار آموزنده بود ممنون راستی چطوری میشه سفارش گوگرد دادمن لازم دارم
درود بر شما لطفا با دفتر شرکت تماس بگیرید 02333303266
سلام بنظرم توضیحات کامله
درود سپاس از توجه شما
سلام خیلی مفید بود ،،برای هر نهال پسته چقدر مصرف کنیم منطقی هست
درود برای نهال یک ساله بسته به آهک خاک بین یک تا دو کیلو
بسیار عالی توضیح دادید به شخصه به عنوان یک کارشناس معدن و زمین شناسی اقتصادی بهرهمند شدم ، سپاسگزارم
درود سپاس از شما ممنون که همراه ما هستید
سلام و سپاس از مطالب عالیتون . تشکر ویژه بابت کلیپ ها . در پناه خدا موفق و پیروز باشید
درود دوست خوبم سپاس از همراهی شما
روی گوگرد معدن زرکوه کار کردم خوشبختانه خیلی عالی جواب داده و هم برای کنترول آفات و هم قارچها و بیماری ها بسیار عالی جواب داده
آیا گوگرد معدنی شرکت شما با گوگرد معدن زرکوه تفاوتی داره یا یکی هستن
گوگرد سنگی موجوده ؟
گوگرد آسیاب نشده سنگی چقدر زمان میبره تا عملکرد نشون بده ؟
درود در مورد گوگرد زرکوه حتما درصد آهک و گوگرد را آنالیز بدهید چون ما گوگرد را میدهیم که آهک خنثی شود مراقب باشیم به جای گوگرد، آهک وارد خاکمان نکنیم.
در کل گوگردهای معدنی به دلیل داشتن سیلیس روی آفت و بیماری اثر کنترلی دارند
گوگرد سنگی هم آزاد شده و موثر میباشد اما کمی کندتر از گوگرد پودری
گوگرد زرکوه با گوگردی که تحت نظر فارسا تولید میشود متفاوت است
سلام و خسته نباشید
مهندس هر چند سال یکبار باید گوگرد داد به درخت
درود و سپاس از شما بهتره هر سال داده بشه
سلام باادب و احترام مثل همیشه عالی، مفید، کاربردی،بسیار آموزنده و… بود،ایکاش مقالات رابصورت کتاب یاحداقل هرمقاله بصورت جزوه منتشرشده ودردسترس کشاورزان دوستدار کشاورزی علمی قرار میگرفت ،باتشکر و سپاس فراوان
درود و سپاس از نظر ارزشمند شما حتما در برنامه میگذاریم
درود، اگه گوگرد پالایشگاهی هیچ نفعی نداره چرا انقد تولید میشه؟ من یک مقاله خوندم, اونا برعکس مقاله شما میگن که گوگرد معدنی برای کشاورزی خطرناکه
درود گوگرد پالایشگاهی ضایعات پتروشیمی است و چون چینی ها و کشاورزان استفاده میکنند بسته بندی و فروخته میی شود. گوگرد پتروشیمی برای دفع آفات و قارچ خوب است اما روی اصلاح خاک اثر چندانی ندارد. گوگرد معدنی هم به شرط رعایت همه بایدهایی که گفتیم کاربرد دارد در غیر اینصورت خطرناک است. مثل چاقو که هم کاربرد دارد و هم خطر
سلام
لطفا روش مصرف گوگردو برای انگور چه برای احداث و چه برای انگور چندساله کامل توضیح بدید ممنون
درود باید به در پای تنه درخت در چاله به همراه کود حیوانی و زئولیت مصرف نمایید.
سلام استاد هزینه باربری برای خراسان شمالی چقدر میشه.. هرکیلو حدودا چقدر درنظر بگیریم
درود و خداقوت، در کدام منطقه خراسان شمالی تشریف دارید و چه مقدار گوگرد مورد نیاز شما است؟
انچه از دل براید لاجرم بردل نشیند این مقالهای زیبا از اندیشه زیبای شماست که بر ذهن و زندگی ما تاثیر میگذارد سپاس فارساجان پیروز باشید
درود دوست خوب و همراه عزیز پایدار باشید
خسته نباشید واقعا عالی ممنون دستون درد نکنه
درود مهندس بسیار عالی و آموزنده.
درود و سپاس از شما دوست عزیز
درود مهندس ، آیا درسته که برای کنترل یا پیشگیری همه آفات و بیماریها از گوگرد استفاده کنیم؟!
سلام و عرض ادب
کامل و جامع
درود دوست خوبم
گوگرد معدنی خوب باید قابلیت جذب خوبی داشته باشه ک باعث ایجاد محیط اسیدی به دنبال اون افزایش جذب مواد غذای و افزایش کیفیت محصول میشه
درود و سپاس از دقت نظر شما
ممنون از اطلاعات جامع و کاملتون،سوال داشتم خدمتتون؛آتش زدن یا به عبارتی دود کردن گوگرد در باغ تاثیری در کنترل افات و بیماریها یا دورکردن حشرات داره؟
درود بر شما گوگرد خاصیت دورکنندگی دارد
عالی
درود و سپاس از شما
اطلاعات جامع و کاربردی
درود دوست خوبم
سلام میزان ریز مغذی هایی که روی کیسه گوگردمعدنی فارسا درج شده چقدر هست؟
درود میزان ریزمغذی کم می باشد باید ریزمغذی جداگانه داد
سلامودرودفراوانخدمتمهندساخلاقیعزیزبابتزحماتفراوانواطلاعاتکاملوجامعکهبدونهیچمنتیدراختیاراینمملکتقرارمیدن،مهندسامروزمهمونشهرمابودوخیلیازمسائلمبهمدربارهپستهوباغاترورفعابهامنمودنامیدوارمکهشهرموندرآیندهبتونهپذیرایبهترینسبتبهشماوهمکارانتونباشه.تشکرفراوان
درود و سپاس از لطف، محبت و مهمان نوازی شما بزرگوار
مهندس جان برای درخت گردو حدودا 20 ساله چال کود زدم و کود کامل توی عمق 40 سانت میخواهم اضافه کنم مقدار مصرف چقدر است و گوگرد و کود حیوانی چقدر بریزم.ممنون میشوم اگه راهنمایی کنید.البته دور و اطراف درخت گردو درختان میوه 5 ساله نیز هستند که در چال کود به هم رسیدند ریشه ها.
ممنون از تمامی زحماتتان.
درود کود کامل را از خریدار بپرسید میزان کود حیوانی 40 کیلو و گوگرد معدنی 7 کیلو خوبه و همچنین ریزمغذی ها را هم در اختیار درخت قرار دهید
سلام. بسیار عالی بود.
درود و سپاس از همراهی شما
عالییییی
درود و ارادت بزرگوار
بسیار ممنون عالی
درود بر شما
khoda ghovat
سلام وقت بخیر
برای اصلاح خاک بخاطر سفتی علیرغم ای سی پایین و عدم شوری، به جهت کمبود ماده آلی، بین ردیف دریخت ها رو کانال کندم به عمق 60 سانتیمتر و قصد دارم با زئولیت و گوگرد معدنی فارسا پر کنم، چقدر گوگرد به ازای کود پوسیده گاوی مصرف کنم و چقدر زئولیت؟
ممنون
درخت میوه متنوع
سن درختان؟
درود سی درصد کود حیوانی زئولیت و پانزده درصد گوگرد
سلام تفاوت گوگرد فارسا با گوگرد زرکوه چیه؟؟
درود با آنالیز مشخص میشه حتما درصد آهک و گوگرد این دو محصول بررسی نمایید.
سلام مهندس جان خیلی عالی بود امیدوارم همیشه شاد و خرم باشید ؟
سپاس از لطف شما
سلام اگه همراه گوگرد بجای کود حیوانی پوسیده از هیومیک گرانول استفاده کنیم باز هم تاثیر گذار هست؟
سلام
هیومیک گرانول کود مفیدی هس، اما نمیتونه بطور کامل جایگزین کود دامی بشه